Пожароизвестяване

За връзка с нас

+359 42 600 362

Системите за пожароизвестяване са вид алармени системи, които се включват при поява на признаци за пожар. Чрез сирени или светлинни сигнализации се известяват живущите или работещите в помещението, а също хората на околните улици или в мониторинг центъра.

Като вид алармени инсталации пожароизвестителните системи функционират на същия принцип като СОТ- определен брой датчици се монтират в помещенията. Тези датчици могат да засичат висока температура или гъст дим, какъвто се появява при пожар. В промишлени и производтвени помещения пожароизвестителните системи управляват врати и вентилационни системи.

В големите и високи сгради задължително при задействане на алармената система се задейства пожарогасене, спират асансьорите, затварят се или се отварят определени врати и капаци така, че да се минимизира пожара и да се избегнат човешки жертви.

Технопол проектира, доставя, монтира и поддържа системи за пожароизвестяване.

Нашите експерти имат натрупан дългогодишен опит в проектирането и инсталирането на широк спектър от пожароизвестителни и пожарогасителни системи от различн тип и вид, подходящи за обществени сгради, болници, химически предприятия, хотели, ресторанти, складове, офисни сгради, телекомуникационни центрове, частни домове и др.

В зависимост от вида на сградата и начина на ползване на помещенията, какво ще се съхранява там, а също и от мебелировката, специалистите на Технопол определят какъв вид датчици да бъдaт използвани. Разполагайки с широка гама от продукти на водещи световни производители и съобразно желанията и потребностите на нашите клиенти, ние можем да изградим както авангардни сложни системи с интелигентно управление за големи обекти, така и конвенционални системи, подходящи за по-малки обекти и с по-скромен бюджет.

 

Допълнителна услуга:

РЕАКЦИЯ ПО СИГНАЛ НА ПОЖАРОИЗВЕСТИТЕЛНИ ДАТЧИЦИ